Slimme stappen in de strijd tegen datalekken

Hackers zitten geen moment stil. Internetcriminelen verzinnen steeds weer nieuwe manieren om computersystemen binnen te dringen. En ook malware, computervirussen en ransomware liggen overal en altijd op de loer. Een goede beveiliging van uw computersysteem is dus echt geen overbodige luxe. Maar hoe zorgt u er nu voor dat uw gegevens veilig zijn én blijven?

 


 

Regelmatig worden wij bij NC Automatisering gebeld door klanten met een computerprobleem dat veroorzaakt is door een gehackte server, ransomware of een virus. Vaak is dan het enige redmiddel het terugzetten van een gedeeltelijke of volledige back-up - mits dit goed geregeld is. Echter, het herstel van een back-up kan een langdurig proces zijn waardoor data, applicaties en servers langere tijd niet beschikbaar zijn.

Heet van de naald: Windows Server 2016 Gelukkig hoeft u de strijd tegen hackers en datalekken niet in uw eentje te voeren. Softwareleveranciers zijn continu bezig hun applicaties te updaten en de beveiliging te verbeteren. Ook Microsoft heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Met Windows Server 2016, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor servers dat het bedrijf een paar weken geleden heeft uitgebracht, zijn tal van nieuwe features gelanceerd.

Microsoft’s stappen in de strijd tegen hackers en datalekken
Vooral op het punt van beveiliging is Windows Server 2016 flink verbeterd. Windows Server 2016 kent diverse opties waarmee servers beter beveiligd kunnen worden tegen ongeoorloofd kopiëren van gegevens. Hiermee komt het systeem tegemoet aan de steeds hogere eisen die organisaties en overheden stellen aan het voorkomen van datalekken. Zo biedt het nieuwe besturingssysteem onder andere betere beveiligingen zoals:
- Device Guard
- Credential Guard
- Just Enough Administration
- Host Guardian
- Shielded VMsKortom, met Windows Server 2016 heeft Microsoft veel aandacht besteed aan een verbeterde beveiliging. En daardoor is het leven van hackers en internetcriminelen - in elk geval de komende tijd - weer een stukje lastiger geworden.

P.S. Volgt u ons al op Twitter?
Wilt u op de hoogte blijven van actuele meldingen en storingsberichten? Via ons Twitter-account @NCAuto gaan wij onze nieuwste updates en alle belangrijke storingen twitteren. Mis dus niets en volg ons ook op Twitter!

 

Helpdesk

Aanvraagformulier

Remote Support Client

 

Disclaimer - Sitemap

 

Contact

Hortensiastraat 44-46

3261 BJ Oud Beijerland

 

Tel: 0186 - 64 37 37

Fax: 0186 - 64 37 39

 

Overige gegevens

IBAN. NL92 RABO 0101 2783 30

BTW. NL806683326B01

KvK. 23087619